Nlly - volunteer of sea turtle conservation curacao

Bijna 4 maanden terug, ben ik gelukkig begonnen als vrijwilligster bij STCC! Wat een ongelooflijk mooie ervaringen heb ik mogen opdoen!  Langs alle zuidkant beaches elke vrijdag, mogen controleren, is een joy! Het ochtendgloren, de serene sfeer en de natuur die ontwaakt van dier tot mens, in een woord: fantastisch! Met foto’s heb ik al menig mens laten beseffen wat een prachtig eiland het is en dat we dat zo moeten behouden!

Dat er dit jaar nog geen nesten zijn gevonden, vind je jammer, want elke week ga je tòch weer met die hoop, waarmee soms je fantasie een loopje met je neemt en je ziet, wat je graag zou willen zien! Dus zelfs een gegraven kuil van een enthousiast kind, laat je hart even harder kloppen! Een bepaalde afdruk, ja toch duidelijk de afdrukken ve schildpad??

Ik kan uren dwalen op deze stranden in tropische warmte, dreigende storm of regen, elke beach heeft zijn charme! Bij mijn respect wat er hier is opgezet om schildpadden te monitoren, kwam meer en meer het besef hoeveel mensen er hier betrokken bij zijn! Wat een hoeveelheid informatie is er al verzameld, wat een begeleiding , wat een inzet om oa zeewater voor de zieke schildpadden te gaan halen, wat een ondersteuning en verzorging v dierenarts Doest en Seaquarium!

Maar vooral: wat een liefde voor het behoud van de schildpadden die het anders niet gered zouden hebben!

Volunteers of sea turtle conservation curacao

Afgelopen zaterdag, mochten de laatste 3 genezen schildpadden terug naar zee! Het was al bijzonder erbij te mogen zijn! Nòg specialer, ik mocht met nòg twee andere vrijwilligsters meten en wegen, waarbij het vasthouden al een ervaring op zich was!

Wat een medewerking en meedeleven van een ieder én vooral de verzorgers v Seaquarium, waarbij handmatig voeden en de liefde voor speciaal Honey, opbloeide! Niet voor niks liet Honey blijken id afgelopen 2 maanden maar liefst 6 kilo te zijn aangekomen! Het besef dat een schildpad stopt met eten als het stress heeft, geeft al aan hoeveel extra er is gegeven! Het was mijn eerste keer te mogen meten en o boy wat was dat even zweten ten overstaan van alle mensen, maar wat een goede instructie van Hans én de ervaren vrijwilligster, maakte het voor mij tot een onvergetelijke dag!

Dankbaar voor allen die zich wanneer dan ook, op alle dagen en uren willen inzetten voor de voortgang van deze prachtige dieren!

Het vervoer en loslaten van deze laatste, geredde schildpadden was ook best emotioneel: hun vrijheid tegemoet, een tweede kans, nieuwe hoop en misschien ooit weer een nest van ze hier op Curaçao of ergens?

Wat een voorbeeld voor de jeugd die erbij was maar ook het besef: wàt een inzet, ik hoop nog veel te leren, veel te mogen overdragen via foto’s en uitleg aan allen die daarvoor interesse hebben! Want er gaat hier een ‘magic’ vanuit, wanneer je deze dieren van dichtbij mag meemaken!

Ik hoop dat een ieder het belang hiervan mag blijven inzien!

Volunteers of sea turtle conservation curacao